Ekspresizstāde “Draule. Velniņi. Blaumanis.” (līdz 7.08.2022.)

Velniņi

No 5. jūlija līdz 7. augustam Valmieras muzeja Izstāžu nama foajē piedāvājam aplūkot ekspresizstādi “Draule. Velniņi. Blaumanis.”, kas aizvedīs ceļojumā pazīstamās pasakas “Velniņi” valstībā.

Rūdolfa Blaumaņa (1863–1908) „Velniņi” ir viena no populārākajām latviešu literārajām pasakām. Tā stāsta par diviem nerātniem velniņiem, kuri izbēg no elles un nokļūst cilvēku pasaulē. Velniņi cenšas pastrādāt nedarbus, taču viņu ļaunie nodomi nepiepildās. Tieši otrādi, tie nāk visiem par labu. Lasot un klausoties “Velniņus”, ir izaugusi ne viena vien paaudze. Katram, dzirdot pasakas “Velniņi” nosaukumu, rodas savs priekšstats par to, kādi izskatās abi blēņdari.

Valmieras muzejs aicina aplūkot 12 īpašas, vēl neredzētas un grāmatā nepublicētas mākslinieka Dāvida Draules (1889–1949) ilustrācijas pasakai “Velniņi” un noklausīties pasaku fragmentus, kurus ierunājuši muzeja darbinieki un viņu ģimenes locekļi.

Ekspresizstāde ir apskatāma darba dienās un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00 un svētdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00.

 

Aicinām!

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top