Ekspressizstāde “Baltā galdauta svētki” no cikla “Divpadsmit stāsti” (līdz 18.05.19.)

Valmieras Muzeja Izstāžu nama vestibilā no 2019. gada 16. aprīļa līdz 18. maijam  apskatāma 4. ekspresizstāde “Baltā galdauta svētki”, iezīmējot muzeja 60. dzimšanas dienu ciklā “Divpadsmit stāsti”.

Valmieras muzeja tekstīliju krājumā glabājas apģērbs, gultas drēbes un telpu iekārtas audumi, kas darināti un lietoti mājas telpu rotāšanai. Skaitliski visvairāk no telpu rotājošās tekstīlijas – dažādās tehnikās darināti galdauti, sedziņas un kumodes pārklāji.

2016. gadā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svētku noskaņās tika iedzīvināta jauna tradīcija – Baltā galdauta svētki. To mērķis – iedibināt un stiprināt tradīciju 4. maijā cilvēkiem pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu vai kolēģu lokā, apzināti svinot savas valsts esību un godinot tos, kuri palīdzējuši to radīt un nosargāt. Arī mēs – muzeja kolektīvs aicinām 4. maijā publiskās svinību vietās, izglītības iestādēs, darba vietās un ģimenes vai draugu lokā pulcēties pie balti klātiem galdiem, lai svinētu Latvijas valsts dzimšanu. Lai svētku galdauts kalpo kā pašapziņas un lepnuma simbols un vienojošais elements kopā būšanai un galda sarunām par brīvības nozīmi šodien un Latvijas valsts nākotnes veidošanā.

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top