ŠOBRĪD SKATĀMA: Niklāva Strunkes darbu reprodukciju izstāde Valmieras pils teritorijā / 04.10. – 20.11.

afiša

No 2024. gada 4. oktobra līdz 20. novembrim  visu diennakti Valmieras pils teritorijā skatāma izgaismota Niklāva Strunkes darbu reprodukciju izstāde, kurā aplūkojamas nu jau par ikonām kļuvušo Niklāva Strunkes darbu reprodukcijas, tostarp Latvijas Kultūras kanonā iekļautā glezna “Cilvēks, kas ieiet istabā” (1927). 

Ārtelpas izstāde papildina Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāmo izstādi “Čau, Niklāv Strunke!”, kas tapusi kā sveiciens un veltījums māksliniekam 130. dzimšanas dienā. Vairāk par izstādi var uzzināt šeit.

Daudzpusīgais Niklāvs Strunke (1894–1966) ir viens no oriģinālākajiem māksliniekiem latviešu starpkaru modernistu pirmajā paaudzē – gleznotājs, grafiķis, scenogrāfs un grāmatu ilustrators, darbojies dekoratīvajā un lietišķajā mākslā, rakstījis par mākslu, tādējādi atstājot ievērojamu radošo mantojumu. Ar gleznu “Cilvēks, kas ieiet istabā” (1927), kas ir viens no pazīstamākajiem vietējā klasiskā modernisma paraugiem, Strunke ir ierakstīts Latvijas Kultūras kanonā. Latviešu grāmatu grafikas klasikā mākslinieks devis ieguldījumu kā daudzu augstvērtīgu un stilistiski atšķirīgu izdevumu ilustrāciju un vāku autors.

Ārtelpas izstādi atbalsta Valmieras novada Kultūras pārvalde.

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top