Rožu izstāde Valmieras muzeja Garšaugu dārzā / 05.07. – 07.07.

afiša

2024.gada 5., 6. un 7. jūlijā Valmieras muzeja Garšaugu dārzā (Pilskalna iela 2) skatāma ROŽU IZSTĀDE sadarbībā ar stādaudzētavām 7 ROZES un A.R. ROZES.

Rožu izstāde Valmieras muzeja Garšaugu dārzā kļuvusi par tradīciju un tiek rīkota sadarbībā ar Valmieras novada rožu audzētavām 7 ROZES un A.R. ROZES, kuru rozes aug daudzu novadnieku dārzos. Apmeklētājiem būs iespēja sasmaržot un apbrīnot dažādu krāsu, smaržu, ziedu formu floribundrozes, tējhibrīdrozes, krūmrozes, klājeniskās rozes, vīteņrozes un parka rozes, apskatīt gan zināmas un jau iemīļotas rožu šķirnes, gan iepazīt jaunas un līdz šim neredzētas. Izstāde atvērta visu diennakti.

Stādaudzētava 7 ROZES ir ģimenes uzņēmums, kurā saimnieko Murīsu ģimene, atrodas Valmierā. Uzņēmumā audzē ne tikai rozes, bet arī dažādus vīteņaugus, dekoratīvos un ogu krūmus. Savā dārzā ģimene cenšas stādīt visus jaunumus, pārbaudot, vai skarbais Ziemeļvidzemes klimats tiem ir piemērots.

A.R. ROZES atrodas Rencēnu pagasta “Mežiņos”, kur saimnieko Aija un Artis Romānovi. Zemnieku saimniecības “Mežiņi” darbības pamatnozares ir integrētā dārzeņkopība atklātās un segtās platībās, pašu izaudzētā pārstrāde, fasēšana vakuumā un piegāde tirdzniecības tīkliem, kā arī tiešā tirdzniecība tirgū. Saimniecībā tiek gatavotas arī kaltētu dārzāju garšvielas un audzēti vīnogu stādi. Līdztekus tam gandrīz 30 gadus “Mežiņos” tiek audzētas rozes.

 

Sadarbības partneri:

logo  logo

 

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top