Izstāde LAIKA DĀRZS / 06.04. – 29.05.

afiša

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma četru mākslinieču – Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas, kopizstāde LAIKA DĀRZS.

“Laiks vienmēr virzās uz priekšu. Laiks neapstājas un to nevar pagriezt atpakaļ. Uz ceļa dažādos laikos esam satikušās, kādu brīdi gājušas blakus, tad ceļš ir sazarojies, un katra ir devusies pa savu ceļu savā laikā, līdz ceļi atkal krustojušies. Laiks mūs ir atvedis šeit un tagad. Dārzā mēs visas četras esam atkal satikušās, lai dalītos ar savu laika redzējumu.

Antra: Mēs katra strādājam individuāli pie “Laika dārza” tēmas – ļaujamies fantāzijai un ideju realizēšanai, neietekmējoties vienai no otras, tāpēc interesanti, ka, ejot šos dažādos dārza ceļus, satiekamies vienuviet izstāžu zālē.

Gita: Ir izvēle – klausīties apkārt esošajās negācijās vai ieklausīties cerībā. Man gribētos likt vienādības zīmi:

daba = sieviete

dabas varenība = sievietes iekšējā pasaule

saules gaisma = sievietes spēks

Laila: Dārza tēma ir neizsmeļama. Mums katrai ir atšķirīgs dārzs, ir iespaidi par pasaules dārziem. Šobrīd mani piesaista raupjuma apvienojums ar smalkumu. Šķūnis, pļava, nedaudz mežonīgs dārzs. Tautasdziesmas.

Biruta: Kas dārzā, kas dārzā, bitīt’ rožu dārziņā. Rožu dārzs, sakņu dārzs, augļu dārzs, garšvielu dārzs. Klostera ārstniecības augu dārzs. 19. gadsimta muižas dārzs. Paradīzes dārzs. Putnu dārzs. Monē dārzs Živernī. Īva Senlorāna dārzs Marrākešā.

Laiks mūs – Antru Galzoni, Gitu Sirmo, Lailu Stradu un Birutu Jansoni ir atvedis šeit un tagad, Valmieras muzejā, 2024. gada pavasarī. Dārzā mēs visas četras esam atkal satikušās, lai dalītos ar savu laika redzējumu,” tā mākslinieces piesaka izstādi LAIKA DĀRZS.

 

Izstādes atklāšana 2024. gada 6. aprīlī plkst. 13.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā, Bruņinieku ielā 3, Valmierā.

/Ieeja pasākumā bez maksas/

 

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top