SIA “GroGlass” ziedojums Valmieras muzejam

Titulattēls

Valmieras muzejam 2023. gadā ar Latvijas Muzeju biedrības starpniecību bija iespēja pieteikties SIA “GroGlass” īpašajam piedāvājumam Latvijas muzejiem – anti-reflektīvā stikla dāvinājumam.

SIA “GroGlass” ir viens no pasaulē vadošajiem anti-reflektīvo un citu augstas veiktspējas stikla un akrila pārklājumu izstrādātājiem un ražotājiem dažādām nozarēm, tajā skaitā muzejiem. SIA “GroGlass” šogad atzīmē 20 gadu jubileju, un šim notikumam par godu uzņēmums piedāvāja ziedot anti-reflektīvo stiklu Artglass Latvijas muzeju pastāvīgajām ekspozīcijām.

Artglass pretatstarojošais stikls ir augstākās kvalitātes stiklojums, ko izmanto ierāmēšanas profesionāļi, muzeji un mākslinieki visā pasaulē. Tas pasargā mākslas darbus no ārējās vides un ļauj apmeklētājiem baudīt mākslas darbus bez traucējošiem vides atspulgiem.

Pateicoties šim ziedojumam, tika ierāmēti astoņi gleznotāja Aleksandra Petrova (1874–1956) darbi, kuri eksponēti Valmieras muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā – atklātajā krājumā “Mājā un sētā”, Valmieras muzeja Izstāžu namā. Aleksandrs Petrovs savas darbības laikā lielākoties pievērsies ainavas žanram, radījis vairākus simtus ainavu, marīnu, portretu un zīmējumu, daudz gleznojis Valmieru un tās apkārtni. Šogad māksliniekam – 150.

Valmieras muzejs pateicas SIA “GroGlass” par ziedojumu.

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top