Atrastā Latvija

afiša

Kultūras ministrijas izveidotās informatīvās kampaņas “Atrastā Latvija” laikā ikvienam ir pieejama mājaslapa atrastalatvija.lv, kurā iespējams uzzināt vairāk par Latvijas reģionos atjaunotiem un jaunuzceltiem kultūras un dabas mantojuma objektiem – muižām, pilīm, baznīcām, torņiem, parkiem, muzejiem, estrādēm, dabas takām, dārziem, tiltiem, promenādēm, pludmalēm un citām vietām. Lai atrastu un iepazītu šīs unikālās Latvijas vērtības, visi “Atrastā Latvija” objekti sarindoti 7 kultūras un dabas mantojuma ceļos – tūrisma maršrutos, kas caur pagātni palīdz ceļotājam ieraudzīt Latvijas šodienu: Baltijas ceļā, Brīvības ceļā, Gaismas ceļā, Daugavas ceļā, Jēkaba ceļā, Līvu ceļā un Māras ceļā.

Valmieras muzejs iekļauts Baltijas ceļa maršrutā. Šajā maršrutā apmeklējamie objekti Valmierā ir Sv. Sīmaņa baznīca, Ziloņu iela un Valmieras muzeja ekspozīcija “de Woldemer”.

Valmieras pils kultūrvides centrs un ekspozīcija “de Woldemer” ceļvedī iekļauti, pateicoties īstenotajiem projektiem “Kultūra, vēsture, arhitektūra Gaujas un laika lokos” un “Valmieras Vēsturiskā centra attīstība”, kuru ietvaros iekonservēts Valmieras pils Ziemeļu aizsargmūris un atsegtie ziemeļu-rietumu pagrabu mūri, uzbūvēts jauns stiklots apjoms, kas organiski sakļaujas ar restaurēto Valmieras senāko koka arhitektūru, un izveidota ekspozīcija “de Woldemer” par Valmieras 13.–18. gadsimta vēsturi, kas stāsta par Valmieras mūra pili, Hanzu, pilsētnieku pasaules uztveri un sadzīvi.

Vairāk informācijas šeit.

karte

 

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top