Aicinām apmeklēt Valmieras muzeju pilsētas svētku laikā!

Pilsētas svētku afiša

Spodrītes Grudules personālizstādes noslēguma dienā, 21. jūlijā plkst. 16.00 Valmieras muzeja Garšaugu dārza Veļas žāvētavā aicinām uz tikšanos ar autori! Izstādē skatāmi florisma darbi, kas radīti no sakaltētiem augiem. Spodrītes Grudules darbos vērojami dabas motīvi, Latvijas ainava, pasaku tēli un sieviešu tēli jeb, kā pati autore tos dēvē, mamzeles un dāmītes.

22. jūlijā norisināsies mākslas plenērs, kas būs izstādes “Mūsu pašu vērtības: Simtgades loterijas mākslas kolekcija” kulminācija, kurā taps mākslas darbi jaunākajai “Simtgades loterijas” biļešu sērijai. No pl. 10.00 plenērā Valmieras vecpilsētā ikviens varēs sekot līdzi Latvijas mākslinieku Elmāra Orniņa, Kristīnes Kliginas, Aivja Pīzeļa, Martas Jurjānes un Anitras Bērziņas jaunradei. Visus plenēra laikā tapušos mākslas darbus vienkopus varēs apskatīt noslēgumā pl. 16.00 pie Valmieras muzeja, Bruņinieku ielā 3.

Līdz 26. jūlijam Valmieras muzeja Izstāžu namā apskatāma izstāde “Mūsu pašu vērtības: Simtgades loterijas mākslas kolekcija”. Tajā iekļautie Latvijas mākslinieku darbi rotā VAS Latvijas Loto rīkotās Simtgades loterijas biļetes, parādot, ka arī loterijas biļete var būt mākslas darbs. Šīs unikālās valsts mēroga loterijas tapšanas stāstu un mērķus var uzzināt izstādē.

Valmieras muzeja Izstāžu namā aplūkojams atvērtais krājums “Mājā un sētā”, kur vienkopus iespējams aplūkot vairāk nekā 500 krājuma vienības, kas tematiski sagrupētas un vēsta piecus Latvijas kultūrvēsturiskajā sētā nozīmīgus stāstus – par gaismu, pūru, pienu, maizi un veļu.

Ekspozīcijā “de Woldemer” varēs iepazīt pilsētas vēsturi no 13. līdz 18. gadsimtam. Restaurētajās ēkās ekspozīcija stāstīs par dzīvi pilsētā un pilsētnieku pasaules uzskatiem, savukārt jaunajā stiklotajā korpusā – par Valmieras pili un Hanzu. Ārpusē, pils pagrabos, atrodami īsi stāsti par tur atklātajām arheoloģiskajām liecībām. Ikviens ekspozīcijas apmeklētājs saņems atslēgu, ar kuru atslēgt pilsētas stāstus, lai saklausītu un pieredzētu Valmieras vēsturi cauri gadsimtiem.

Savukārt no kņadas jebkurā laikā varēs aizbēgt un atpūsties Garšaugu dārzā.

No 20.- 23. jūlijam ieeja Valmieras muzejā ir bez maksas.

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top