Aicinām piedalīties “Jauno vēsturnieku zinātniskajos lasījumos IX”

Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi 2023

Valmieras muzejā no 1. – 2. decembrim jau devīto reizi norisināsies starptautiskā konference “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi IX”. Aicinām studentus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas piedalīties starptautiskajā konferencē, lai attīstītu akadēmiskās prasmes, prezentējot savu pētījumu rezultātus. Tā būs arī iespēja uzzināt par citu kolēģu pētnieciskajām interesēm, kā arī komunicēt ar domubiedriem un pieredzējušiem vēsturniekiem. Pēc konferences plānots sagatavot anonīmi recenzētu konferences rakstu krājumu “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi IX”.

Atgādinām, ka pieteikumu pētniecības tēmas ir saistītas ar vēsturi visplašākajos kontekstos: Arheoloģija un aizvēsture; vēstures palīgzinātnes; viduslaiku vēsture, Jaunie laiki (16. – 19. gs. vēsture – politika, kultūra, sabiedrība, etnogrāfija u. c.); 20. un 21. gadsimta vēsture (politika, kultūra, sabiedrība, saimniecība u. c.); mākslas vēsture, muzikoloģija u. c.

Starptautisko konferenci “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi IX” 2022. gada 1. – 2. decembrī rīko LU Latvijas vēstures institūts un Valmieras muzejs, sadarbībā ar Vītauta Dižā Universitāti Kauņā, Lietuvas Vēstures institūtu un Tartu universitātes Vēstures un arheoloģijas institūtu.

Prasības potenciālajiem konferences dalībniekiem:

  • Iegūts bakalaura grāds;
  • Dalībnieka anketā skaidri formulēts izpētes objekts un referāta vēsturiskā ievirze.

Dalībnieku anketas izskatīs LU LVI sastādīta zinātniskā komisija, paturot tiesības noraidīt iesniegtos pieteikumus gadījumā, ja:
1) referāta tēma neatbilst konferences mērķiem un izvirzītajai tematikai;
2) dalībnieka anketa iesniegta pēc norādītā pieteikšanās beigu datuma vai arī aizpildīta neatbilstoši prasībām.

Dalība konferencē ir bez maksas.

Pieteikšanās notiek līdz 2023. gada 1. oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā zvanīt 64207635 vai rakstīt uz e-pastu [email protected].

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top