Imanta Lancmaņa gleznu izstāde (līdz 31.05.2023.)

Lancmanis_afiša

Valmieras muzeja Izstāžu namā no 31. marta līdz 31. maijam būs aplūkojama Imanta Lancmaņa gleznu izstāde. Izstāžu nama abos stāvos būs izvietoti darbi vairākās tematikās – darbi par Bībeles tēmu un Ozolu cikls. Savu vietu radīs arī ainavas un klusās dabas. Pēdējo mēnešu laikā mākslinieks, intensīvi turpināja strādāt ar tēmu “Nāves deja”, šie darbi plašākai publikai tika atrādīti šā gada 17. februārī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Nu šie darbi ceļo uz Valmieru!

Lai arī Imanta Lancmaņa vārds galvenokārt asociējas ar Rundāles pili un viņa devumu tās atjaunošanā mūža garumā, viņa aizraušanās līdzās vēl citām ar kultūru un tās izkopšanu saistītām jomām ir glezniecība. I. Lancmanis savu mākslu dēvē par konceptuālo romantismu, kurā caurvijas izpratne par vecmeistaru mantojumu, par dabu un kurā nozīmīga loma ir paša mākslinieka piedzīvotajam. Māksliniekam glezniecība ir saviļņojošs un vienlaikus sevis izzinošs process, kurā viņš glezno lietas, kas saista un aizrauj.

Izstādē eksponēti Imanta Lancmaņa darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja, Rundāles pils muzeja, Ināras Teterevas un mākslinieka privātkolekcijas.

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top