Barikādes pieminot “Janvāris manās atmiņās”

Janvāris ir 1991. gada barikāžu piemiņas laiks. Latvijas vēsturē un tautas atmiņā ierakstīts kā pagrieziena punkts ar to dienu noskaņojumu un degsmi – drosmi, pašapziņu, ziedošanos, vienotību, labestību, nesavtību. Šogad piemiņas nedēļu Valmieras muzejā iezīmēsim ar iespēju laikā no 15.- 18. janvārim ekspozīcijas telpās Vecās aptiekas ēkā redzēt bilžu slīdrādi ar nosaukumu “Janvāris manās atmiņās”. Tajā atkal un atkal var skatīt, kāda 1991. gada janvāra dienās ar barikāžu ugunskuriem izskatījās Rīga un cilvēki, kuri sargāja mūsu brīvību. Starp barikāžu dalībniekiem tolaik bija arī Valmieras uzņēmumu un lauku ļaudis, izglītības un kultūras iestāžu darbinieki. skatāms Valmieras muzeja slīdrādē „Janvāris manās atmiņās”.  Slīdrādē izmantotas J. Tančera, J. Naumova, R. Segliņa, P. Eglīša u.c. foto.

19.janvārī no plkst. 10.00 – 16.00 turpat blakus digitālajai izstādei muzeja vēsturnieki uzklausīs cilvēku atmiņu stāstus, labprāt redzēs kādu līdz šim nezināmu dokumentālu foto vai dokumentu, lietu – jebko, kas stāsta par šo laiku mūsu tautas vēsturē.

Šai nedēļā Valmieras skolās 15. un 18. janvārī arī lekcijas “Janvāris manās atmiņās”, lektore muzeja vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa.

 

 

Valmieras muzejā, Vecās aptiekas ēkā

15.-18. janvārī 10.00 -17.00

“Janvāris manās atmiņās”

bilžu slīdrāde

 

19.janvārī 10.00 -16.00

Atmiņu dokumentēšana

bilžu slīdrāde

lekcija

 

15., 18. janvārī

lekcijas “Janvāris manās atmiņās”

Valmieras skolās

InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top