Noslēdzies projekts “Radošās darbnīcas bērniem ilustrāciju izstādē “Anetes kiosks””

Lai rosinātu bērnus lasīt un attīstīt savu radošo domāšanu, papildinot Valmieras muzeja Maršnera namā skatāmo izstādi “Anetes kiosks”, 2024. gada vasarā Valmieras muzejā norisinājās sešas radošās darbnīcas bērniem kopā ar māksliniecēm Aneti Meleci un Rūtu Briedi.

Darbnīcās kopumā piedalījās 132 dalībnieki. Bērniem bija iespēja iepazīties ar māksliniecēm un kopīgi radoši darboties. Bērni apguva jaunas prasmes, tika veicināta radošā domāšana, veicināta interese par lasīšanu, lasītprasme, rosināta spēja novērot un analizēt, iepazīta ilustrācija, kā arī iepazīta muzeja vide.

Izstāde “Anetes kiosks” ir Latvijas laikmetīgās ilustrācijas mākslinieces Anetes Meleces izstāde bērniem, kas pirmizrādi piedzīvoja 2023. gadā, Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālā. Atceļojusi uz Valmieru, tā jaunā veidolā visu 2024. gada vasaru priecēja pašus mazākos valmieriešus un pilsētas viesus. Izstādē aplūkojami Anetes Meleces oriģināldarbi, kā arī bija iespējams skatīt un lasīt viņas sarakstītās un ilustrētās grāmatas, neparastā veidā satikt grāmatu tēlus un radoši izpausties dažādās aktivitātēs. Tāpat izstādē skatāma starptautiski godalgotā animācijas filma “Kiosks”.

Video: Radošā darbnīca “Sapņotāja portrets” ar mākslinieci Aneti Meleci

Video: Radošā darbnīca “Stāsti Anetes kioskā” ar mākslinieci Rūtu Briedi

Atbalstītāji:

Darbnīcu norisi finansiāli atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions.

logo    logo logo
InstagramYoutube

Mājas lapa šobrīd atrodas pārveides stadijā, dažas sadaļas tiek papildinātas

X
Scroll to Top